11 december
Grönkålsfyllda potatis
0,5 tsk salt
1 msk smör
1 krm svartpeppar
1 st rödlök
1 dl creme fraiche
7-10 potatisar
5 stora grönkålsblad
140 gram ädelost
1. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor.
2. Baka den i nedre delen av ugnen tills den är mjuk, 3/4-1 timme.
Höj sedan ugnstemperaturen till 250°.
3. Repa och hacka den färska grönkålen. Koka den i lite vatten ca 5 minuter. Eller tina den frysta grönkålen. Pressa ur vattnet.
4. Skala och hacka rödlöken. Fräs rödlök och grönkål i smör i en stekpanna. Rör ner lätt crème fraiche i grönkålen.
5. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och ädelosten med en gaffel i en bunke. Rör ner grönkålsröran. Smaksätt med salt och peppar.
6. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250° ca 10 min.