11 december

Allt / advent, bak, baka, croissanter, december, deco, dekoration, design, display, emmaus, erikshjälpen, food, frukost, fynd, genbrug, gingerbread, humle, hyacinter, inredning, interior, interiör, loppis, malmö, mat, myrorna, mässing, pepparkakor, pepparkaksbak, remake, reuse, rödbetor, rödbetskaka, secondhand, sopstationen, stilleben, styggareochsnyggare, styling, vintage, visual, vscocam, återbruk / Permalink / 0
 
 
 
Champagne
Lax
Grönkål
Potatis
 
Lyssnade till: Blue Christmas, Elvis Presley
 
 

Grönkålsfyllda potatis

0,5 tsk salt

1 msk smör

1 krm svartpeppar

1 st rödlök

1 dl creme fraiche

7-10 potatisar

5 stora grönkålsblad

140 gram ädelost

 

1. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor.

2. Baka den i nedre delen av ugnen tills den är mjuk, 3/4-1 timme.

Höj sedan ugnstemperaturen till 250°.

3. Repa och hacka den färska grönkålen. Koka den i lite vatten ca 5 minuter. Eller tina den frysta grönkålen. Pressa ur vattnet.

4. Skala och hacka rödlöken. Fräs rödlök och grönkål i smör i en stekpanna. Rör ner lätt crème fraiche i grönkålen.

5. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och ädelosten med en gaffel i en bunke. Rör ner grönkålsröran. Smaksätt med salt och peppar.

6. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250° ca 10 min.

 
Till top