7 december

Allt, Mat / advent, bak, croissanter, december, deco, dekoration, design, display, emmaus, erikshjälpen, frukost, fynd, genbrug, gingerbread, humle, hyacinter, inredning, interior, interiör, loppis, malmö, myrorna, mässing, pepparkakor, pepparkaksbak, remake, reuse, secondhand, sopstationen, stilleben, styggareochsnyggare, styling, vintage, visual, vscocam, återbruk / Permalink / 0
 
 
 
Advent
Ingefära
Yoghurt
Marmelad
Chili
Croissanter
 
Lyssnade till: Senior Santa (Mister Santa), Y La Bamba
 

Äppelmarmelad med ingefära

150 gram skalad ingefära

5 gröna äpplen av fast sort, gärna svenska samt ekologiska äpplen

6 dl syltsocker

5 dl vatten

 

Tillagning:

1.Skala ingefäran samt hacka den i ca 3x3 mm tärningar.

2.Lägg i en liten kastrull och täck med vatten samt koka den på medelvärme i 5 minuter. Häll av.

3.Skölj äpplena.

4.Dela äpplena i vardera fyra klyftor samt skär bort kärnhuset.

5.Mixa äppelklyftorna i en matberedare.

6.Lägg äpplen, ingefära, socker samt vatten i en stor kastrull och koka på medelvärme i 20-30 minuter.

7.Gör marmeladprovet genom att ta en droppa en halv tsk marmelad på ett tefat, ställ i frys eller kyl ca 5 minuter så att det kallnar - då ska marmeladen ha stelnat och blivit fast.

8.Fördela äppelmarmeladen i rengjorda burkar och förslut med lock när den är varm.

9.Förvara mörkt och svalt. Håller flera veckor.

10.Öppnad burk förvaras i kylen.

Till top