8 december

Allt / advent, bak, baka, croissanter, december, deco, dekoration, design, display, emmaus, erikshjälpen, food, frukost, fynd, genbrug, gingerbread, humle, hyacinter, inredning, interior, interiör, loppis, malmö, mat, myrorna, mässing, pepparkakor, pepparkaksbak, remake, reuse, rödbetor, rödbetskaka, secondhand, sopstationen, stilleben, styggareochsnyggare, styling, vintage, visual, vscocam, återbruk / Permalink / 0
 
Rödbetor
Björnbär
Fikon
Pistage
Choklad
 
Lyssnade till: I Heard The Bells On Christmas Day, The Civil Wars
 

Rödbetskaka

1,5 dl olja
1,5 dl lönnsirap
75 gram mörk choklad
200 gram rödbetor, rivna
3 ägg
200 gram dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
5 msk kakao
2 dl hackade valnötter

 Chokladglasyr

75 gram mörk choklad
35 gram smör

 Smält chokladen med smör och lönnsirap i en kastrull på låg värme. Lägg över i en större bunke.

Blanda i rödbetorna och vispa upp äggen lätt och blanda i dem med i bunken med chokladblandningen.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i bunken med rödbetssmeten.
Häll smeten i en sockerkaksform som är smord och bröad med kakao istället för ströbröd.
Grädda i ugnen på 180 grader i ca 25 minuter eller tills den spruckit lite ovanpå. Låt svalna och häll sen lite chokladtopping på och hackade valnötter.

Chokladtopping: Smält choklad och smör i en kastrull, låt svalna och tjockna.

 

Till top